perjantai 23. joulukuuta 2016

Syyslukukauden viimeiset viikot

LUCIAN päivä

Tiistaina 13.12. oli Lucian päivä. 5-6.luokkalaiset vapaaehtoisen ruotsinkielen lukijat olivat rohkeita ja esittivät lyhyen Lucia-päivänavauksen.
Luciana oli Iris Nyholm. Koko muu joukko lukijoina, tonttuina ja piparinen jakajina. 2.luokkalaiset olivat kuorona mukana esityksessä.
Päivänavaustohinassa jäi valokuvat ottamatta mutta saimme jälkikäteen ikuistettua Lucian muutaman tontun kanssa.


Syksyn aikana on luokissa käsitelty tunteita, lukuvuoden teeman mukaan. Maanantaina 12.12. katsoimme koko koulun kanssa elokuvan Inside Out - mielen sopukoissa. Elokuvassa hypätään 11-vuotiaan Riley-tytön pään sisään, ja elokuvan hahmot ovat Rileyn tunteita.  Hahmot edustavat perustunteita iloa, inhoa, pelkoa, surua ja vihaa. Hahmot eli perustunteet ohjaavat tytön elämää mm. antamalla erilaisia impulsseja elämänhallintaan ja pitämällä muistot järjestyksessä.

Saman viikon perjantaina järjestettiin tunnepajat. Eskarista 6.luokkalaisiin oppilaat kiersivät erilaisia tunteita käsittelevissä pajoissa. Näitä tunteita olivat mm. onnellisuus, suru, rentoutuneisuus, rakkaus ja nolous. Yhdessä pajassa käsiteltiin itsehillintää ja miten käsitellä suuttumusta.
Opettajille jäi hyvä olo projektista ja käsityksemme mukaan myös oppilaille. Näitä tunneasioita jatketaan edelleen kevään aikana.


Pelko

Nolous
Rakkaus
Keskiviikkona 21.12. Sipoon suomalainen seurakunta järjesti koulullemme joulukirkon Nikkilässä.
Myös muutama oppilas pääsi osallistumaan ohjelmaan adventtikynttilän sytyttäjinä sekä evankeliumin lukijoina.

Torstaina 22.12., lukukauden viimeisenä koulupäivänä, piirsimme koko koulun voimin yhteistä talvimaisemaa käytävän seinälle. Maisemaa jatketaan vielä loman jälkeen ja sitä ehtii ihastelmaan talven aikana.

Hyvää joulua ja riemukasta uutta vuotta 2017 kaikille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti