perjantai 8. syyskuuta 2017

Talman koulun syksy on ollut mielenkiintoinen ja haastava.
Olemme käyneet koulua nyt neljä viikkoa ja tällä hetkellä olemme neljässä eri paikassa.
Ekaluokkalaiset pääsivät viime maanantaina Talma Tenavan tiloihin. Kutoset ovat vielä Mårsbackassa. Vitoset aloittivat myöskin maanantaina Leppätien koululla. Kakkoset, kolmoset ja neloset ovat Gesterbyssä.

Viime perjantaina 1.9. olimme koko porukalla Gesterbyssä, koska oli koulukuvauspäivä.Tunnelma oli tiivis. Eväsmakkarat, sämpylät ja hedelmät syötiin pihalla mehun kera. Suhinapäivän jälkeen piha oli hiljainen mutta roskainen.
Monessa eri pisteessä toimiminen ja lähes joka viikkoisten muutosten keskellä olemme pärjänneet hyvin. Roskien roskikseen laittamisessa on vielä pientä hiottavaa.

Gesterbyn vanha kyläkoulu, jossa tällä hetkellä opiskelevat 2.,3. ja 4.luokkalaiset.

                                          Hiljentynyt koulupiha kuvauspäivän jälkeen.

                                                                 Reksin roskasaalis.

Osa luokista vietti loppupäivän Sibbesgårdilla, kotiseutumuseolla. Oppilaat tutkivat rakennuksia innolla ja ottivat paljon valokuvia.
                                 Kolmoset ja neloset matkalla Sibbesgårdin kotiseutumuseolle.
                                       
Fafasbodan-aitta rakennettiin 1868 ja on peräisin Käsiksen tilalta Paippisista. Aitat ulkonevine luhteineen olivat tavallisesti tilojen kauneimpia talousrakennuksia. Luhti toimi usein nukkumapaikkana kesäisin.

Matbacka. Maatalo, rakennettu 1804. Matbacka oli aikoinaan legendaarisen Nils Dobblaren kotitila ja oli ensimmäinen kotiseutumuseoon siirretty rakennus (1937). Suuri osa vanhaa sisustusta seurasi muutossa.
 Wileniuksen aitta. Vuodelta 1764 oleva aitta on saanut nimensä nahkurimestari Karl Wileniuksen mukaan, joka lahjoitti sen Sibbesgårdeniin 1938. Brobölen Alkullasta peräisin olevassa aitassa oli alun perin olkikatto.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti